Op de drinkwaterproductielocatie van waterbedrijf Vitens in Weerselo wordt water gewonnen, gezuiverd en gedistribueerd. De verouderde zuiveringsinstallaties zijn vernieuwd en de locatie is uitgebreid met installaties om de hardheid van het water te verlagen.

IA Groep is in dit integrale ontwerp verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige -en elektrotechnische installaties, maar ook het de bouwkundige uitwerking en het architectonisch ontwerp (Factor Architecten). De locatie in Weerselo bestaat uit een aantal gebouwen. Een deel van de bestaande bebouwing wordt gesloopt om plaats te maken voor onder andere het nieuwe zuiveringsgebouw. De nieuwe toegangsroute leidt naar het zuiveringsgebouw, dat uit een laag en hoger volume bestaat, als compacte volumes om de benodigde installaties heen. De laad- en losplek voor de vrachtwagens is achter een schil van geperforeerd metselwerk geïntegreerd in het volume.

De komende weken worden de puntjes op de i gezet en zal de ontharder zijn intrede doen. Ook het landschapsplan zal verder uitgevoerd worden. De betontegels met riante openingen voor groen vormen dan de overgangszone van de bebouwing naar het omliggende groen.